Co vařit na cestách

Káva a pivo

07.10.2017

Důležité jsou společné odpočinkové chvíle při obědě a večeři, kdy už nemáte nic na práci, zaparkovali jste auto na rovném místě, máte v autě teplo, hygge světlo a plné bříško. Tehdy si otevřete pivo nebo uděláte kávu a máte tu pravou pohodu.

Kuskus, velmi rychlá příloha, hodí se tehdy, když nemáte čas moc vařit a nebo se vám nechce špinit hrnec. A potom zelenina, když ji dobře ochutíte, pošmáknete si na moc dobrém jídle...

Velmi důležité je, mít sebou domácí sádlo a ještě lepší, škvarkovou pomazánku. Sádlo namažete na chleba, na zadek, suchou kůži, popraskané rty a nebo na pánev. My měli škvarkovou pomazánku, tu jsme snědli během prvních 14 dnů a pak se vrhli na sádlo. Nepotřebujete nic jiného. Jen na dochucení sůl, pepř a pokud máte, jsou dobré okurky.

Praženice

07.10.2017

Našli jsme i mnoho hub, které jsme použili na praženici.

- brambory, kterých jsou na podzim plná pole a obchody, jsou dobrou a levnou přílohou

Krupice

07.10.2017

- kravské mléko nebo makové mléko

Do osmahnuté cibulky vložíme uvařenou červenou čočku, červená čočka se vaří jen krátce, takže je to rychlé. Přidáme vodu, podle toho, jak hutou chceme polévku. Pak dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme použít sojovku. Je dobrá s chlebem i bez chleba.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky